Общи Условия

Общите условия уреждат взаимоотношенията между shamballa.bg  и Потребителите (клиентите), които ползват електронният магазин за покупка на стоки.

Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България. Тези условия са длъжни да спазват както потребителите, така и собствениците на този сайт.

 

1. Обща информация

 

1.1 Продуктите, които се продават чрез сайта shamballa.bg са нови и в момента на доставка. Продуктите се предлагат въз основа на направената заявка от купувача към продавача, и от това дали са налични в момента на заявката.

 

1.2 Отбелязаната цена на наложеният платеж, ще бъде същата, като тази в сайта, в момента на Вашата заявка. Ние си запазваме правото да променяме цените на продуктите, без предупреждение. Също така, поемаме отговорност, че стойността на поръчката Ви няма да се промени, след нейното потвърждение по Вашата електронна поща посочена при регистрацията в сайта.

 

1.3 Продавачът не носи отговорност за възможните разлики между действителния цвят на артикула и цвета, показан на вашия монитор. Въпреки това при наличие на разлика тя ще бъде минимална.

 

2. Поръчка

 

2.1 Когато shamballa.bg потвърди Вашата поръчка, това автоматично ще означава, че Вие сте запознати и съгласни с правилата за ползване на сайта, упоменати в общите условия. Поръчка, приета и регистрирана успешно shamballa.bg, се счита тази, която е потвърдена електронно по е-мейла на купувача, без да изисква от него отговор.

 

2.2 Поръчката се счита за потвърдена след получаване на е-мейл за потвърждение.

 

2.3 shamballa.bg си запазва правото да откаже поръчка по обективни причини, като некоректност от страна на купувача или изчерпан продукт.

 

Ако не получите е-мейл за потвърждение на поръчката, моля свържете се с нас на посочения телефон.

 

3. Доставка

 

3.1 Доставката се извършва чрез куриерски фирми Еконт или Спиди , в рамките на 1-3 работни дни. Всяка пратка е с опция за преглед и тест, тоест Вие можете да отворите и видите съдържанието на пратката, преди да заплатите на куриера. При доставката Вие заплащате цената на поръчаните от Вас продукти и цената на доставката. Тарифите за доставка се определят от куриерска фирма Еконт.

 

3.2 Приблизителната цена на доставката е 5-7лв. до офис и 8-12лв. до точен адрес.

 

3.3 При връщане или замяна на продукт куриерската услуга е за сметка на клиента.

 

4. Връщане на продукт

 

4.1 Съгласно действащото българско законодателство Право на връщане имат само физически лица влизащи в категорията “потребител” съгласно параграф 13, т. 1 от ЗЗП, в срок до 14 календарни дни от получаване (влизане във владение) на закупени стоки чрез интернет страницата shamballa.bg.

 

4.2 Срокът за отказ е 14 (четиринадесет) дни считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на закупените и доставени стоки.

 

4.3 Продуктите трябва да бъдат върнати в същото състояние, в което са били доставени, по възможност в оригиналната опаковка, с всички аксесоари и оригинални етикети, неповредени и неносени, както и с придружаващия ги документ за продажба, (товарителница), чрез същата куриерска фирма, с която са били доставени. Купувачът е длъжен да уведоми shamballa.bg  за намеренията си да се върне продукта, в рамките на 14 дни, считано от датата на получаване на пратката. Заявките за връщане на продукт, след изтичане на упоменатия срок, няма да се взимат под внимание от фирмата.

 

4.4  Всички разходи по връщане или замяна на продукт се поемат от купувачът.

 

4.5 Ние си запазваме правото да откажем приемането на продукти, които не отговарят на условията за връщане, а именно: повредена или скъсана опаковка, следи от носене , надраскани повърхности, липса на етикети и аксесоари, придружаващи продукта и т.н. Пакети, които не отговарят на описанието, ще бъдат отказани.

 

4.6 При връщане на продукти, които не са в същото състояние, в което са били доставени, не са в оригиналната опаковка и нямат оригиналните етикети, както и придружаващи ги документи , shamballa.bg ще ги счита за невалидни, и си запазва правото да не възстанови сумата, заплатена за тях.

 

4.7 Също така, ние си запазваме правото, да Ви откажем връщането на продукт, в случай на злоупотреба. Когато от месечния брой поръчки, клиентът връща над 25% от общата стойност на поръчките, ние имаме правото да прекратим доставките си към този клиент, без предизвестие. Ако връщането е отказано, въз основа на някое основание, от изброените по-горе, ако клиентът е изпратил продукт, без вписан номер за връщане или е изпратил пакета по друга куриерска фирма, транспортните разходи, ще са за негова сметка.

 

 5. Защита на личните данни

 

5.1 shamballa.bg гарантира пълна конфиденциалност на личните данни. Данните, които изискваме от Вас са име, телефон, имейл и адрес за доставка. Тези данни са нужни, за да изпълним Вашата поръчка. Личната информация, използвана от сайта не се продава, предава или по какъвто и да било начин споделя с трети страни и е изцяло съобразена със Закона за защита на личните данни и цялото българско законодателство.

 

6. Промени

 

6.1 shamballa.bg си запазва правото да прави промени в разпоредбите, дизайна и всички структури на уеб страницата www.shamballa.bg, като не се задължава да уведоми предварително клиентите си за това!

 

Нито една част от този сайт – описания и снимки на продукти НЕ може да бъде копирана без писмено разрешение.