Естествен камък Оникс
Блог

Оникс – Магическият камък

Posted On декември 8, 2017 at 2:27 pm by / No Comments

Ониксът е полускъпоценен камък, в природата се среща в няколко цветови разновидности, като най-разпространен е черният цвят. Естественият камък Оникс е разновидност на кварцът. Естественият камък Оникс е широко използван още в древни времена, намирал е своето приложение в златни бижута и каменни инкрустации.
Най-често срещаният цвят на ониксът е черният, но има също кафяв, розов, червен и зелен. Наименованието на този полускъпоценен камък идва от гръцката дума „onux“, която означава нокът.
Митът за произхода на Оникс казва, че богинята Венера почива на брега на река Инд. След като тя заспива, Купидон използва едно от магичните си стрели, за да й даде маникюр. След като парченца падат на дъното на свещената река, те се превръщат в Оникс.
Ониксът носи защита на своят притежател, римляните са го носели преди битка, защото силно вярвали в неговите магични свойства. Според тях естественият камък Оникс е най-силният амулет. Индианците и персите вярвали, че Ониксът ги пази от зли очи и негативна енергия.
Съвременните автори казват, че ониксът води до повишена сила, издръжливост и самоконтрол. Той облекчава тревогата, напрежението и нервността и премахва объркването и кошмарите. Бижутата изработени с този естествен камък носят просперитет на своят притежател.
В днешно време най-често срещаната форма на този полускъпоценен камък представлява обработено мънисто с размери 6-10мм.
Разбира се има държави, в които Ониксът не е толкова предпочитан камък. В Китай той е смятан за камък, които носи негативна енергия. Това е така, защото традициите по света се различават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *