Символ Безкрайност значение
Блог

Символ Безкрайност

Posted On април 12, 2018 at 4:33 pm by / No Comments

Символ Безкрайност, понякога наричан и Лемниската е математически символ представляващ концепцията за безкрайност. Формата на символ безкрайност има дълга история – например, появява се в кръста на Свети Бонифаций, увит около решетките на латински кръст. Въпреки това, Джон Уолис е приписван с въвеждането на символа на безкрайността с математическото си значение през 1655 г. в неговия De sectionibus conicis. Уолис не обяснява избора си на този символ, но се предполага, че е вариант на римска цифра за 1000 души (първоначално CIÄhÄ, също CÄ), което понякога се използва за означаване на „много“ или на гръцката буква ω (омега), последното писмо в гръцката азбука.
В съвременния мистицизъм символ безкрайност се идентифицира с вариация на „оуроборо“, древен образ на змия, който яде своя собствена опашка, която също е символ на безкрайността, а ouroboros понякога е нарисуван на фигура осем, за да отрази това идентификация, а не в по-традиционната си кръгла форма.
Добре известната форма и значението на символ безкрайност го правят общ типографски елемент на графичния дизайн. Например знамето Métis, използвано от канадските хора на Метис в началото на 19 век, се основава на този символ. В съвременната търговия корпоративните логота, съдържащи този символ, са използвани от световно известни корпорации.
Символ безкрайност е известен и сред древната тибетска и индийска култура. Може да се види и в келтския кръст, там той символизира духовната любов. Добре известен е, като символ на вечната любов и сила.
С корените си, заложени в концепцията за това, което е безкрайно, вечно и по този начин нечупливо; не е чудно, че много организации са приспособили символа на безкрайността, използвайки неговото изображение на всеобхватна непоклатима сила.
Предвид мощния си смисъл, бижутата със символ безкрайност правят не само идеалния подарък, но и перфектното допълнение към вашата колекция. Съчетайте го със собствената си уникална персонализация и имате парче, което е не само стилно или вечно, но може да ви бъде поверено да действате като вечен спомен и спомен за вашата любов и взаимоотношения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *