тюркоаз
Блог

Тюркоаз – Най-старият камък в света

Posted On декември 9, 2017 at 1:32 pm by / No Comments

Естественият камък Тюркоаз може би е най-старият камък в света. Тюркоазът е бил талисман на шамани, крале и войни. Той е камък на силата и защитата. Притежава уникални цветови багри – от светло синьо до зелено. Името „Тюркоаз“произлиза от френски и означава „турски камък“. Това е така, защото тюркоазът е пренесен от Азия до Европа през Турция. Камъкът Тюркоаз е известен от хиляди години. Във всички култури е известен като символ на мъдростта, благородството и безсмъртието.
Тюркоазът е воден фосфатен минерал от алуминий и мед. Неговото химическо наименование е aluma phosphate, а цветът му е най-често син.
Древните култури разглеждат Тюркоаз като силно свещен камък, защото енергиите му са съсредоточени върху защита, сила и късмет. Тюркоазът се добива в САЩ, Мексико, Афганистан, Египет, Чили, Китай, Австралия, Израел, Иран и Аржентина.
Този естествен камък ще разнесе негативните енергии и ще ви предпази от отрицателни външни влияния. Той също така е камък, който ще балансира чакрите, ще спомогне за вътрешната релаксация и спокойствие и ще стабилизира промените в настроението ви. Това ще гарантира, че имате дни без стрес. Той ще действа като духовен балсам на сърцето и ума ви, който е дълбоко засегнат от емоционални рани и емоционален стрес.
Силните енергии на Тюркоаз са добри в премахването на физическото и емоционалното изтощение и могат да направят чудеса за хора, които страдат от депресия или са предразположени към атаки на паника. Ето защо е и добър защитен камък!
Тюркоаз ще стимулира самореализация и ще ви помогне да постигнете това, което искате във всички аспекти на живота си. Тюркоазът ще ви донесе енергии на мъдрост и разбиране, които ще насърчат творческото решаване на проблеми. Ще подобри психическите ви способности и интуиция.
Тюркоаз отдавна е символ на изобилие и богатство. Където се намира този скъпоценен камък, той винаги е символ на изобилието!
В днешно време този естествен камък се използва при направата на бижута, може да го срещнете при ръчно изработени гривни Шамбала, колиета, пръстени и обеци.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *