Хематит
Блог

Хематит – Значение и свойства

Posted On декември 10, 2017 at 2:53 pm by / No Comments

Естественият Хематит е с блестящ тъмен цвят, открива се по целия свят. Този естествен камък съдържа предимно желязо и това е една от причините да притежава метален блясък. Въпреки, че хематитът,  който виждаме в нашето ежедневие е тъмно сив, името му произлиза от латинска фраза, която означава „кръв“.
В Древен Рим хематитът е бил популярен камък за декориране. Бижута, оръжия и дори броня украсена с Хематит са се срещали често.
Хематитът е непрозрачен и има силен метален блясък. В природата на пръв поглед този камък изглежда груб и червен, но веднъж обработен той придобива красив огледален блясък с тъмен отенък. Това го прави изключително популярен в направата на полускъпоценни бижута.
Също като Аметист, хематитът дава сили и премахва негативното. Хематитът е свързан със силата на земната енергия. Земята е елемент, който управлява физическия свят, парите, практическото мислене и вземането на решения. Това е полезен камък за подобряване на уменията ви по теми като математика, аргументиране и дебат, или решаване на проблеми. По-конкретно, хематитът е добър камък за организиране на мислите и развиване на умения за логическо мислене.
Също така има силни емоционални предимства, защото, както правят тъмните цветове, хематитът разсейва негативността и „пречиства“ емоционалното царство. Естественият камък хематит балансира самочувствието и премахва цялата негативност, която затъмнява нашето чувство за разбиране.
Чрез използването на хематит вие внасяте положителна енергия в живота си. Хематитът може да ви бъде от полза в много различни области от живота ви. Той е известен най-вече с положителните си ефекти в сферата на бизнеса и кариерата, но също може да бъде полезен във вашите романтични взаимоотношения, семейния ви живот, вашето духовно развитие и общата ви перспектива към себе си.
Първо, нека да разгледаме ролята на хематит в кариерата ви. Поради връзката си с елемента на земята, това е един от най-добрите камъни, които можете да използвате за финансовите му предимства. Не забравяйте, че Земята е елемент, който управлява парите – защо мислите, че американските долари са зелени?
Когато става дума за междуличностни взаимоотношения – романтични, семейни или просто приятелски или социални – това е перфектният камък, който ви държи далеч от „драма“. Хематитът ще отблъсне всичко отрицателно. От духовна и емоционална гледна точка хематитът е добър камък за насърчаване на благодарността за това, което имате. Оценявайки това, което имате тук и сега, е едно от най-здравите неща, които можете да направите за вашия ум и дух.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *